INFORMACJA
Z WARSZTATÓW
KULINARNYCH ZORGANIZOWANYCH DLA UCZESTNIKÓW
Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020
współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej
Potrzebującym
Podprogram 2015
Pierwsze
warsztaty kulinarne zostały zorganizowane dla 16 osób, które zgłosiły chęć
udział w zajęciach. Wszyscy zostali powiadomieni o terminie i miejscu
warsztatów : 25.09.2015 w Ośrodku PCK w Sławie. Wyjazd 25 o godz.9.00 „Busem „ z parkingu przy „Odrze”.
Tematykę warsztatów przygotowała i przeprowadziła Adriana
Łodzińska .
Uczestnicy podzieleni na grupy przygotowywali :
- zupę pomidorową z makaronem
- naleśniki z dżemem
- kotlety z ryżu z marchewką i groszkiem
- gołąbki z kaszy jęczmiennej.
- pierogi z kaszy gryczanej z serem – przygotowane przez
Panią Adrianę Łodzińską
W
trakcie pracy Pani instruktor przekazywała rady i podpowiedzi dotyczące
wykonania poszczególnych potraw oraz walory poszczególnych produktów.
Na powietrzu przy wspólnym stole uczestnicy warsztatów
degustowali przygotowane potrawy.
Na zakończenie uczestnicy otrzymali „ Przepisy Pani Ady”
– książeczkę z przepisami kulinarnymi oraz informacjami o produktach, ich
wartościach odżywczych.
Książeczka wydana przez LOO PCK w Zielonej Górze .
Otrzymają ja wszyscy uczestnicy warsztatów
i programów edukacyjnych o tematyce zdrowego żywienia .
Kolejne warsztaty zaplanowano na 14 oraz 21 października o godz. 15:30 w OR PCK w Nowej Soli (ul. Parafialna 4).