Warsztaty kulinarne dla uczestników Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Sława 25.09.15



INFORMACJA
Z WARSZTATÓW KULINARNYCH ZORGANIZOWANYCH DLA UCZESTNIKÓW
Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020
współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym
Podprogram 2015


                Pierwsze warsztaty kulinarne zostały zorganizowane dla 16 osób, które zgłosiły chęć udział w zajęciach. Wszyscy zostali powiadomieni o terminie i miejscu warsztatów : 25.09.2015 w Ośrodku PCK w Sławie. Wyjazd 25 o godz.9.00  „Busem „ z parkingu przy „Odrze”.
Tematykę warsztatów przygotowała i przeprowadziła Adriana Łodzińska .
Uczestnicy podzieleni na grupy przygotowywali :
- zupę pomidorową z makaronem
- naleśniki z dżemem
- kotlety z ryżu z marchewką i groszkiem
- gołąbki z kaszy jęczmiennej.
- pierogi z kaszy gryczanej z serem – przygotowane przez Panią Adrianę Łodzińską
                W trakcie pracy Pani instruktor przekazywała rady i podpowiedzi dotyczące wykonania poszczególnych potraw oraz walory poszczególnych produktów.
Na powietrzu przy wspólnym stole uczestnicy warsztatów degustowali przygotowane potrawy.
Na zakończenie uczestnicy otrzymali „ Przepisy Pani Ady” – książeczkę z przepisami kulinarnymi oraz informacjami o produktach, ich wartościach odżywczych.
Książeczka wydana przez LOO PCK w Zielonej Górze . Otrzymają  ja wszyscy uczestnicy warsztatów i programów edukacyjnych o tematyce zdrowego żywienia .    

 Kolejne warsztaty zaplanowano na 14 oraz 21 października o godz. 15:30 w  OR PCK w Nowej Soli (ul. Parafialna 4). 



Archiwum bloga